Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /home/customer/www/wijkhoogboom.be/public_html/includes/menu.inc).

Schapen drijven in Hoogboom

Schapen drijven in Hoogboom

De club organiseert vier keer per jaar wedstrijden schapen drijven. De activiteit wordt vooral bedreven in de Kempen, aan de kust en in de Ardennen. Dit weekend zal de club voor het eerst neerstrijken in onze regio. “We vonden de eigenaars van privédomein Oude Gracht bereid om hun domein ter beschikking te stellen”, zegt Kristel Baetens.

Zelf kocht Kristel haar border collie Fay vier jaar geleden. “Ik merkte dat zij graag rond andere honden draaide. We hebben toen een test gedaan waaruit bleek dat ze geschikt was voor het schapen drijven”, zegt de kleuterleidster van beroep, die ondertussen instructeur is in de club.
Gert Krols is hoofdinstructeur en ondervoorzitter bij de club. “Toen onze hond negen jaar gestorven was, zocht ik een actief ras. Het werd border collie Leshka en ondertussen zijn daar ook Nip en Tor bijgekomen. Ik ben beroepshalve lijnbuschauffeur. Het schapen drijven vormt een goede uitlaatklep”, zegt hij. Niet zo lang geleden mocht Gert op vraag van vzw Kemp 200 schapen begeleiden. Dit weekend gaat het om wedstrijden voor beginners in klasse 1 en 2. De vijftig deelnemers zullen telkens vier schapen moeten drijven. De BBCC brengt een kudde van zestig schapen mee, zodat elk schaap maar twee tot drie keer moet lopen. Geïnteresseerden zijn welkom om te komen kijken. De wedstrijden beginnen op 14 en 15 november telkens om 8u en duren tot het donker wordt. Privédomein Oude Gracht is bereikbaar via de toegang naast de Sint-Jozefskerk in Hoogboom.

10/11/2015