Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /home/customer/www/wijkhoogboom.be/public_html/includes/menu.inc).

Vogelopvangcentrum verzorgt zwarte ree

Medewerkers van het Vogelopvangcentrum Brasschaat-Kapellen hebben afgelopen zaterdag een gewonde, volledig zwarte, ree opgehaald. Zwarte reeën zijn heel uitzonderlijk.

De gewonde ree werd opgehaald in de omgeving van Hove en Lint. “Ik wist niet wat ik zag”, vertelt Marcel Peeters van het Vogelopvangcentrum. “Nog nooit zag ik een volledig zwarte ree. Ik heb een foto doorgestuurd naar mijn collega in Opglabbeek. Ook die had in zijn 45-jarige carrière nog nooit een zwarte ree gezien, maar hoorde dertig jaar geleden wel over een mogelijke populatie zwarte reeën in de bossen van Lier. Het zou er een afstammeling van kunnen zijn.” Marcel Peeters noemt de ree het tegenovergestelde van een albino. “Ergens in Vlaanderen zou er ook een volledig witte populatie leven”, vertelt hij nog. De mannetjesree is zeven tot acht maanden oud en was met geweld tegen een afrastering gelopen. Daarbij liep het dier ernstige hersenschade op. “De vraag is of de ree het gaat halen. De dierenarts komt tweemaal per dag langs. We doen ons uiterste best om dit mooie dier erdoor te halen”, aldus nog Peeters. Volgens de website van Natuurpunt zouden zwarte reeën soms voorkomen, maar dan vooral in Midden-Duitsland.

01/12/2015